Kora tavaszi dekoráció

Nehézségi szint:    

Január. Elmúlt a Karácsony, megünnepeltük az Új Évet.

Vízkereszt napján leszedjük a karácsonyfát, elpakoljuk a karácsonyi dekorációkat.

Újra üres a lakás.

A szívünk a tavaszt várja, de még javában tart a zord, zimankós tél.

De ki mondta, hogy csak Karácsonykor öltöztethetjük ünneplőbe a lakást? Ebben a bejegyzésben ahhoz adok tippeket, ötleteket, hogy hogyan díszítsünk télen.

Még korán van, de már kicsit késő

Az igazi, csupavirágos tavaszi dekorációhoz még korán van, a télihez pedig már kicsit késő. Egyébként is, a karácsonyi csillogást nehéz felülmúlni.

Amikor nincs ötletünk, akkor jó ötlet, hogyha a természethez fordulunk segítségért. Megfigyelve, hogy mi történik a kertben, erdőkben, hegyekben, meríthetünk néhány ötletet.

A kora tavaszi koncepció

Hogy télies legyen egy dekoráció, a legjobb választás ha havat vagy jeget használunk. Ez lehet műhó, hóspray vagy hópaszta, jégpaszta vagy bármilyen festék, amivel ezt a hatást elérhetjük.

Másik eleme egy tél végi dekoráció alapnak, azok a tompa színek, főleg a fehér és világos színek, pasztell barna. Egy ilyen jellegű alapon a színes virágok olyan üdítően fognak hatni, mint az első melegítő napsugarak.

Kora tavaszi harisnyavirágok

A legismertebb kora tavaszi virágunk, a tavasz hírnöke: a hóvirág. A hó alól kibújó vékony levelei, apró bimbó, fehér virága beleolvad a hó fedte tájba, mégis megmelengeti a szívünket.

Később sorban kezdenek nyílni a különböző hagymás virágok. Olvad a hó, a tavasz egyre közeledik. Megjelenik a tulipán ezernyi színben. Követi a nárcisz, ami napsárga színével és különleges formájával variálja az összhatást. És már itt is az igazi tavasz!

Figyeljünk rá, hogy ha a kora tavaszi dekorációhoz választunk virágot, akkor visszafogott színeket válasszunk, kerüljük a túl rikító, élénk, neon színeket, akkor lesz harmónikus az alkotás.

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük