Harisnyavirágos tiara

 

Nem is olyan rég említettem Nektek, hogy az esküvői szezonra hangolódva mutatni fogok pár kisebb-nagyobb dekorációt a rendezvényre. A menyasszonyi csokor után most jöjjön egy olyan kiegészítő, mely nem csak az arát ékesítheti, a koszorúslányok szettjét is szuperül feldobhatja, összehangolhatja.

 

esküvő tiara 1

 

Mikre lesz szükséged az elkészítéséhez?

1, 5 cm-es sablon

vékony (lehetőleg arany színű) drót

tetszőleges színű harisnya (mi is fehérrel készítettük)

ehhez színben passzoló cérna

szártakaró

– gyöngyök

– szatén szalagok (zöld)

olló

fogó

 

Most pedig nincs más dolgunk, minthogy nekilássunk!

 

esküvő tiara 2 esküvő tiara 3

Első lépésként vágj a drótból egy kb. 30 cm-es darabot. A lenti videón csepp formájú gyöngyökkel dolgoznak, de ez a Te ízlésedre van bízva. A drótra egyesével kezd el felhúzni a gyöngyöket úgy, hogy a gyöngynél visszahajlítod a drótot, majd csavarsz párat rajta, ezzel fixálod. Kezdd egy 3 ágú formával, majd csinálj apró ágacskákat a gyöngyökkel a végükön.

 

 

esküvő tiara 4 esküvő tiara 5

Apró virágot is készíthetsz a fejdíszre úgy, hogy a drótra felhúzol 6 szem gyöngyöt és áthúzod szemből még egyszer a drótot rajtuk. Ezzel egy kört készítesz, majd az egyik drótra még egy szemet felhúzol és beigazítod a köröd közepére. Ezután áthúzod egy külső szemen, így rögzíted. Ezen a két drótszáron folytatva szintén csinálhatsz kis ágacskákat csepp alakú gyöngyökkel.

 

Most jöjjenek az apró kis harisnyavirágok. Tekerd 5* a sablon köré a drótot, vedd le róla, majd nyújtsd kissé oválisra. Nyisd szét a szirmokat, és így egyben vond be harisnyával. A cérna segítségével könnyedén megcsinálhatod a szirmok közti hézagokat. Vágd le a felesleges harisnyát, és használj szártakarót a takaráshoz

esküvő tiara 6

esküvő tiara 7

esküvő tiara 8

 

 

 

 

 

esküvő tiara 9 esküvő tiara 10

Jöjjön a tiara váza, amire felfűzzük az összes díszt. Tekerj össze 5 drótot, hogy vastagabb legyen. Formázz kör alakot belőle és a drótok végét vágd egyformára, majd a fogó segítségével tekerj mindkét végén párat rajta.

 

esküvő tiara 11

 

 

Utolsó lépésként a szártakaró és a saját drótjuk segítségével rögzítsd az apró díszeket a fődrótra. Mindegyik egy irányba nézzen, hogy igazán szép formája legyen. A hurkokba fűzz szalagot, amivel a tarkódon összekötheted a fejdíszt.

 

 

esküvő tiara 12

 

Remélem Nektek is csodás lett a végeredmény. 😊 Örülnék, ha megosztanátok velem!

Videós segítség

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a következő űrlap kitöltésével!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük