Harisnyavirágos tiara

Nem is olyan rég említettem Nektek, hogy az esküvői szezonra hangolódva mutatni fogok pár kisebb-nagyobb dekorációt a rendezvényre. A menyasszonyi csokor után most jöjjön egy olyan kiegészítő, mely nem csak az arát ékesítheti, a koszorúslányok szettjét is szuperül feldobhatja, összehangolhatja.

esküvő tiara 1

Mikre lesz szükséged az elkészítéséhez?

– 1, 5 cm-es sablon

– vékony (lehetőleg arany színű) drót

– tetszőleges színű harisnya (mi is fehérrel készítettük)

– ehhez színben passzoló cérna

– szártakaró

– gyöngyök

– szatén szalagok (zöld)

– olló

– fogó

Most pedig nincs más dolgunk, minthogy nekilássunk!

esküvő tiara 2 esküvő tiara 3

Első lépésként vágj a drótból egy kb. 30 cm-es darabot. A lenti videón csepp formájú gyöngyökkel dolgoznak, de ez a Te ízlésedre van bízva. A drótra egyesével kezd el felhúzni a gyöngyöket úgy, hogy a gyöngynél visszahajlítod a drótot, majd csavarsz párat rajta, ezzel fixálod. Kezdd egy 3 ágú formával, majd csinálj apró ágacskákat a gyöngyökkel a végükön.

esküvő tiara 4 esküvő tiara 5

Apró virágot is készíthetsz a fejdíszre úgy, hogy a drótra felhúzol 6 szem gyöngyöt és áthúzod szemből még egyszer a drótot rajtuk. Ezzel egy kört készítesz, majd az egyik drótra még egy szemet felhúzol és beigazítod a köröd közepére. Ezután áthúzod egy külső szemen, így rögzíted. Ezen a két drótszáron folytatva szintén csinálhatsz kis ágacskákat csepp alakú gyöngyökkel.

Most jöjjenek az apró kis harisnyavirágok. Tekerd 5* a sablon köré a drótot, vedd le róla, majd nyújtsd kissé oválisra. Nyisd szét a szirmokat, és így egyben vond be harisnyával. A cérna segítségével könnyedén megcsinálhatod a szirmok közti hézagokat. Vágd le a felesleges harisnyát, és használj szártakarót a takaráshoz

esküvő tiara 6

esküvő tiara 7

esküvő tiara 8

esküvő tiara 9 esküvő tiara 10

Jöjjön a tiara váza, amire felfűzzük az összes díszt. Tekerj össze 5 drótot, hogy vastagabb legyen. Formázz kör alakot belőle és a drótok végét vágd egyformára, majd a fogó segítségével tekerj mindkét végén párat rajta.

esküvő tiara 11

Utolsó lépésként a szártakaró és a saját drótjuk segítségével rögzítsd az apró díszeket a fődrótra. Mindegyik egy irányba nézzen, hogy igazán szép formája legyen. A hurkokba fűzz szalagot, amivel a tarkódon összekötheted a fejdíszt.

esküvő tiara 12

Remélem Nektek is csodás lett a végeredmény. 😊 Örülnék, ha megosztanátok velem!

Videós segítség

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük