Így ragyogjon igazán a műved

Egyre több helyen botlok bele az izzókkal szerelt alkotásokba, melyek amellett, hogy hangulatlámpaként feldobják a harisnyavirágot, mint dekorációt, akár 1-1 erősebb LED izzóval éjjeli lámpaként is funkcionálhatnak.

Korábban már itt bemutattunk egy futót, melyet könnyedén bővíthetsz egy sor égővel, és a világító harisnyavirág témáját itt el is kezdtük boncolgatni, ma viszont szeretnék egy kicsit több inspirációt mutatni Nektek.

Először is fontosnak tartom kiemelni, hogy ne feledkezz meg az izzók hőkibocsátásáról! Balesetveszélyes melegedő izzóval szerelni egy harisnyavirágot!

Használhatsz párezer forintért kapható LED izzósorokat, de az évek óta a karácsonyi doboz alján porosodó színes izzósorral is feldobhatod az alkotásodat.

Ne maradj le róla!

Az alábbi videón az alkotó beleépíti a virág szárába az izzósort, majd egyenként ragasztópisztollyal rögzíti a szirmokat az égőhöz, végül szártakaróval tűnteti el a ragasztást.

Itt a hölgy fordított technikával dolgozik: szorosan köti az izzók köré a szirmokat, levágja a felesleges drótokat, fehér szártakaróval bújtat el, majd visszafordítja az izzók felé a szirmokat.

Nem ajánlom kezdőknek az alábbi módszert, melynél az ügyeskezű hölgy forrasztóval rögzíti a LED izzókat a kész harisnyavirághoz –  bár azt sem mondom, hogy nem lett profi a végeredmény! 🙂

Ezen a videón egy gyönyörű orchidea harisnyavirág kel életre, melynél maga az izzó egy sárga szirom felhasználásával a virág közepe, továbbá bimbó is készül az izzóból egy kevés vatta és harisnya felhasználásával.

Itt kicsit aprólékosabb videót láthatsz a világító harisnyavirág elkészítéséről, melyben az izzók köré kerülnek a porzók, majd a szirmok és levelek, végül pedig csokorba fogja mindezeket.

Az alábbi videóban pedig egy LED teamécses köré ragaszgatják a szirmokat és egy pár díszkövet.

Láthatod, rengeteg variáció létezik a világító harisnyavirágra, ha ezzel a gondolattal barátkozol. Bátran állj neki, biztos gyönyörű lesz a végeredmény!

Ha további ötleted van az elkészítésre, szívesen vennénk ha megosztanád velünk valamilyen formában! 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

1 thoughts on “Így ragyogjon igazán a műved

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük