Egyszerű kék harisnyavirág készítése

Nehézségi szint:    

Levendula, sisakvirág, szarkaláb, kerti nefelejcs, hogy csak a leggyakoribbakat és a legismertebbeket említsük, de a természetben még rengeteg hozzájuk hasonló létezik. S hogy mi ez a hasonlóság? Hát a színük, a kék, az egyik legmegnyugtatóbb és legtágasabb szín, a nyári égbolt végtelenje és a látóhatárig húzódó, délszaki tengerek vizének színe. Mai nap újra csak fantáziavirágot alkotunk, nem konkrét virágba fogunk bele; és amint a bevezetőből ez már kitalálható, kék színű virággal lesz dolgunk. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon
Kék harisnya (opcionálisan többféle árnyalatban)
Zöld harisnya

Szárhelyettesítő
Szártakaró

Drót (kék és zöld)
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése


Készítsünk hat darab drótkarikát a sablonnal, kék színű drótból. A sablon mérete szabadon választható (bár a nagyon kicsi nem célszerű), attól függően, mekkora virágot szeretnénk. A drótkarikákat enyhén nyújtsuk meg, és a szebb megjelenés érdekében középen rögzítsünk rájuk még egy drótot. Vonjuk be őket kék színű harisnya-anyaggal.

Kössünk össze három szirmot cérnával, majd föléjük további hármat, fedésben. Az így elkészült harisnyavirág-szirmot ezután zöld szártakaróval rögzítsük a szárhelyettesítőre.

kek_virag2

A virág levelét hasonló módon, drótkarikából készítsük el, annyi különbséggel, hogy zöld drótot használjunk, és zöld harisnya-anyaggal vonjuk be. Nyújtsuk meg ezt is enyhén, és hajtsuk meg kicsit középen. Szintén szártakaróval rögzítsük a virág szirma alá.

Kék harisnyavirágunk el is készült. 🙂

kek_virag_2

Számos lehetőség áll előttük arra, hogy virágunkat feldobjuk. A legnyilvánvalóbb természetesen az, hogy több virágot készítünk ezzel az egyszerű módszerrel, amikből csokrot készíthetünk. Itt már a kék szín több árnyalatával is eljátszhatunk a szirmok készítése közben, akár egyetlen virágon belül is. Szárított virágok, készen vásárolható virág-alapanyagok, de akár egy egyszerű, csavaros szomorúfűz-ág (akár nyersszínű, akár meg is festhetjük) sokat dob csokrunk kinézetén, nem is beszélve a hangulatos, jól megválasztott cserépről, vagy kaspóról. 🙂

(Forrás: http://vrukodelii.com/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük