Egyszerű futó 4 lépésben

Nehézségi szint:    

Ismét a kezdők kedvében szeretnék járni ezzel az egyszerű, de mégis szépecske futó virággal.

Tudsz segíteni, hogy milyen virág ez? Valamilyen futó virág, az biztos 🙂

De a lényeg! Elkészíteni egyáltalán nem ördöngösség, a kezdők is nyugodtan nekiállhatnak, biztos, hogy sikerélményük lesz. Sok mindenre sincs szükség, így olcsón meg is lehet úszni az elkészítését.

Mikre lesz szükséged?

harisnyavirág

4 cm-es sablon a szirmokhoz

5 cm-es sablon a levelekhez

lila-fehér színátmenetes harisnya a szirmokhoz

sötétzöld harisnya a levelekhez

a harisnyákhoz színben illeszkedő cérna

lila drót a szirmokhoz

zöld drót a levelekhez

ezüst drót a szárhoz

virágfejenként 2 db fehér bibe és 6 db piros porzó

szártakaró

olló

fogó

Készítsük is el!

1. lépés: A hurkok elkészítése

harisnyavirág

A szirmokhoz vedd a 4 cm-es sablont, és a lila drótból hajts köré hurkot. A drót végeit a kezeddel vagy a fogó segítségével tekerd össze. Hagyj rajta kb. 5 cm-es szárat, a többi drótot vágd le. 1 db virágfejhez 5 db hurokra lesz szükséged.

Ismételd meg ezt a folyamatot, de most a zöld drótból és az 5 cm-es sablonnal. Ugyanúgy hagyj rajtuk kb. 5 cm-es szárat. A hurkokat nyújtsd meg hosszúkásra.

2. lépés: A szirmok és levelek elkészítése

harisnyavirág

A kész hurkokat úgy tudod bevonni harisnyával, hogy a bal kezedbe veszed a hurkot és a harisnya végét is, és a jobb kezeddel kifeszíted a harisnyát és ráhúzod a hurokra, majd visszafordítod a bal kezed felé. Figyelj arra, hogy lehetőleg csak a szár közelében gyűrődjön meg – ahogy a képen is látod. Ha ezzel megvagy, fogj a jobb kezedbe egy cérnát – szirmoknál jó a fehér is, de a leveleknél zöld fog kelleni – és a cérna végét szintén fogd a bal kezedbe, és a jobb kezeddel szorosan tekerd körbe a hurok alatt a szárat. Ezzel tudod rögzíteni a harisnyát.

A cérnát meg is kell csomózni, és lehetőleg ne is csak egyszer. Ha ez is megvan, a felesleges harisnyát és cérnát vágd le ollóval. Vághatod egész közel a rögzítéshez, hiszen, ha jó szorosan tekerted a cérnát, a harisnya nem fog kibújni a rögzítés alól.

harisnyavirág

Ugyanez a folyamat a zöld hurkoknál is. Látod, hogy a levelek hosszúkásak, így a harisnyát is úgy kell nyújtanod, hogy sehol ne gyűrődjön meg. A hosszúkás forma miatt a levél száránál több harisnyád marad, mint a sziromnál, de ezzel nincs semmi gond. Ugyanúgy rögzítsd cérnával a zöld harisnyát is, mint ahogy a sziromnál is tetted, és vond be a levelek szárát is szártakaróval.

3. lépés: A virágfej összeállítása

harisnyavirág

Vegyél a kezedbe 5 db, már elkészült szirmot. Az ujjaid segítségével formázd őket kicsit csúcsosra, ahogy a képen is látod.

Most az egyik szirom szárához fogj hozzá 2 db fehér bibét és 6 db piros porzót. Ezeket rögzítsd a fehér cérnával a szirom szárához. Ezután a következő szirmot rögzíts hozzájuk, de úgy, hogy félig takarja a második szirom az elsőt. Ismételd ezt addig, amíg mind az 5 db szirmot össze nem rögzítetted. Ha kész, az egész virágfejet tekerd körbe még egyszer jó alaposan cérnával.

Az illesztést zöld szártakaróval tekerd körbe. Ez a szalag úgy működik, hogy meg kell nyújtanod egy picit és úgy tekerni. Jól csak önmagához tapad, de ne aggódj, nem fog lecsúszni a virágról.

4. lépés: A virág összeállítása

harisnyavirág

Nincs is más hátra, mint az egyes alkatrészek összerögzítése. Ehhez a szártakaró fog neked jó szolgálatot nyújtani.

Vágj egy olyan hosszú ezüst drót szálat, amilyen magasra szeretnéd a virágot. Ezután a virágfejet fogd hozzá a drót egyik végéhez, és kezd el körbetekerni a szártakaróval. Ahogy haladsz lefelé, tedd hozzá az első levelet is, és szintén tekerd körbe. Ha egyforma magasságba szeretnéd a leveleket rögzíteni, akkor 2 db levelet is tehetsz ugyanoda.

Mindig állj meg ott a tekeréssel, ahová levelet szeretnél. Fogd hozzá a levél szárát a virág szárához, és tekerd újra tovább a szártakarót.

Ha a szár végéhez értél, egyszerűen el tudod tépni.

Ha szeretnéd, azt is megcsinálhatod, hogy a már elkészített virágokat egymáshoz is rögzítheted, így még magasabb és dúsabb lesz.

Jó alkotást!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük