Egyszerű futó 4 lépésben

Nehézségi szint:    

 

Ismét a kezdők kedvében szeretnék járni ezzel az egyszerű, de mégis szépecske futó virággal.

Tudsz segíteni, hogy milyen virág ez? Valamilyen futó virág, az biztos 🙂

De a lényeg! Elkészíteni egyáltalán nem ördöngösség, a kezdők is nyugodtan nekiállhatnak, biztos, hogy sikerélményük lesz. Sok mindenre sincs szükség, így olcsón meg is lehet úszni az elkészítését.

 

Mikre lesz szükséged?

harisnyavirág

4 cm-es sablon a szirmokhoz

5 cm-es sablon a levelekhez

lila-fehér színátmenetes harisnya a szirmokhoz

sötétzöld harisnya a levelekhez

a harisnyákhoz színben illeszkedő cérna

lila drót a szirmokhoz

zöld drót a levelekhez

ezüst drót a szárhoz

virágfejenként 2 db fehér bibe és 6 db piros porzó

szártakaró

olló

fogó

 

Készítsük is el!

 

1. lépés: A hurkok elkészítése

harisnyavirág

A szirmokhoz vedd a 4 cm-es sablont, és a lila drótból hajts köré hurkot. A drót végeit a kezeddel vagy a fogó segítségével tekerd össze. Hagyj rajta kb. 5 cm-es szárat, a többi drótot vágd le. 1 db virágfejhez 5 db hurokra lesz szükséged.

Ismételd meg ezt a folyamatot, de most a zöld drótból és az 5 cm-es sablonnal. Ugyanúgy hagyj rajtuk kb. 5 cm-es szárat. A hurkokat nyújtsd meg hosszúkásra.

 

2. lépés: A szirmok és levelek elkészítése

harisnyavirág

A kész hurkokat úgy tudod bevonni harisnyával, hogy a bal kezedbe veszed a hurkot és a harisnya végét is, és a jobb kezeddel kifeszíted a harisnyát és ráhúzod a hurokra, majd visszafordítod a bal kezed felé. Figyelj arra, hogy lehetőleg csak a szár közelében gyűrődjön meg – ahogy a képen is látod. Ha ezzel megvagy, fogj a jobb kezedbe egy cérnát – szirmoknál jó a fehér is, de a leveleknél zöld fog kelleni – és a cérna végét szintén fogd a bal kezedbe, és a jobb kezeddel szorosan tekerd körbe a hurok alatt a szárat. Ezzel tudod rögzíteni a harisnyát.

A cérnát meg is kell csomózni, és lehetőleg ne is csak egyszer. Ha ez is megvan, a felesleges harisnyát és cérnát vágd le ollóval. Vághatod egész közel a rögzítéshez, hiszen, ha jó szorosan tekerted a cérnát, a harisnya nem fog kibújni a rögzítés alól.

harisnyavirág

Ugyanez a folyamat a zöld hurkoknál is. Látod, hogy a levelek hosszúkásak, így a harisnyát is úgy kell nyújtanod, hogy sehol ne gyűrődjön meg. A hosszúkás forma miatt a levél száránál több harisnyád marad, mint a sziromnál, de ezzel nincs semmi gond. Ugyanúgy rögzítsd cérnával a zöld harisnyát is, mint ahogy a sziromnál is tetted, és vond be a levelek szárát is szártakaróval.

 

3. lépés: A virágfej összeállítása

harisnyavirág

Vegyél a kezedbe 5 db, már elkészült szirmot. Az ujjaid segítségével formázd őket kicsit csúcsosra, ahogy a képen is látod.

Most az egyik szirom szárához fogj hozzá 2 db fehér bibét és 6 db piros porzót. Ezeket rögzítsd a fehér cérnával a szirom szárához. Ezután a következő szirmot rögzíts hozzájuk, de úgy, hogy félig takarja a második szirom az elsőt. Ismételd ezt addig, amíg mind az 5 db szirmot össze nem rögzítetted. Ha kész, az egész virágfejet tekerd körbe még egyszer jó alaposan cérnával.

Az illesztést zöld szártakaróval tekerd körbe. Ez a szalag úgy működik, hogy meg kell nyújtanod egy picit és úgy tekerni. Jól csak önmagához tapad, de ne aggódj, nem fog lecsúszni a virágról.

 

4. lépés: A virág összeállítása

harisnyavirág

Nincs is más hátra, mint az egyes alkatrészek összerögzítése. Ehhez a szártakaró fog neked jó szolgálatot nyújtani.

Vágj egy olyan hosszú ezüst drót szálat, amilyen magasra szeretnéd a virágot. Ezután a virágfejet fogd hozzá a drót egyik végéhez, és kezd el körbetekerni a szártakaróval. Ahogy haladsz lefelé, tedd hozzá az első levelet is, és szintén tekerd körbe. Ha egyforma magasságba szeretnéd a leveleket rögzíteni, akkor 2 db levelet is tehetsz ugyanoda.

Mindig állj meg ott a tekeréssel, ahová levelet szeretnél. Fogd hozzá a levél szárát a virág szárához, és tekerd újra tovább a szártakarót.

Ha a szár végéhez értél, egyszerűen el tudod tépni.

Ha szeretnéd, azt is megcsinálhatod, hogy a már elkészített virágokat egymáshoz is rögzítheted, így még magasabb és dúsabb lesz.

 

Jó alkotást!

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?
Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a következő űrlap kitöltésével!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük