Álmodd meg – valósítsd meg esküvői csokrod

 

Goethe az esküvőről azt mondta: “Semmi sem ér többet a mai napnál.”
Evvel biztosan egyetért minden hölgy, aki a sajátját szervezi 🙂 Meghívók, ültetés, menüsor, torta, zenekar, próbák, díszítés… Minden aprólékosan megszervezve. Az elkövetkezendő hetekben a szezonra készülve időközönként mutatok Nektek pár gyöngyszemet, mellyel Ti is könnyedén egyedivé tehetitek a Nagy Napotokat. Kezdjük a menyasszonyi csokorral! 🙂

Most ennek a csodás kis csokornak az elkészítését fogom lebontani Nektek lépésről-lépésre. Készíthetitek tetszőleges színből, ami passzol a teremben lévő dekorációhoz és a ruhátokhoz. Én fehér-rózsaszín-csillogó arany kombóban alkottam meg, valami varázslatos lett 🙂

 

harisnyavirág esküvői csokor 1

 

Amihez szükséged lesz a csokor elkészítéséhez:

2, 3 és 5 cm-es sablon

4 különböző, tetszőleges színű harisnya

hozzájuk színben passzoló cérna

vékonyabb és vastagabb drót

– lyukas, fehér gyöngyök 2 méretben

csokortartó mikrofon / félkör alakú oázis (esetleg hungarocell) és szárnak használható középvastag cső

– díszek: szatén, organza és selyem szalagok, masnik

ragasztópisztoly

fogó

olló

Így alkosd meg ezt a kis szépséget:

Első lépésként megszokott módon a virágszirmokkal kezdjük. Ehhez használd a 3 cm-es sablont, vékony drótot, tetszőleges színű harisnyát, cérnát, fogót és ollót. Ez a régóta harisnyavirágozóknak már unalmas leírás, de az újonnan érdeklődők kedvéért leírom 🙂 Tekerd rá a drótot a sablonra, pár centis szárat hagyva, fogóval szorítsd meg, majd vedd le róla. Kissé törd meg a drótot fogóval úgy, hogy enyhén szívecske formájú legyen, majd vond be az általad kiválasztott harisnyával, akár két rétegben is, rögzítsd hozzá cérnával, aztán vágd le a felesleges harisnyát. Egy virághoz ebből a kis sziromból 4 darabot alkoss meg.

 

harisnyavirág esküvői csokor 2

 

Ezután jöjjenek a bibék és a virág összeállítása. Végy a vastagabb drótból egy kb. 30 centis darabot, húzd a végére a kisebb gyöngyöt, majd hajlítsd és szorítsd rá. Ha kész, illeszd szépen hozzá egyenként az elkészült virágszirmokat, és fogasd a szárhoz cérnával. Most hajtsd félbe a szárat és vond be fehér szártakaróval. Ebből a virágból készíts a videó alapján a háromféle színből 14-14 darabot, de igazából ez abszolút személyre szabott. Neked kell tudni mekkorában, és milyen sűrűre szeretnéd a csokrot, próbálgass kedved szerint 🙂 Ugyanezzel a technikával a 2 cm-es sablon felhasználásával készíts a 3. féle színű harisnyából picit kisebb virágokat, illetve csinálhatsz dísznek csak gyöngyös drótot, a nagyobb gyöngyökkel, szintén fehér szártakaróval bevonva.

 

harisnyavirág esküvői csokor 3  harisnyavirág esküvői csokor 4

 

Aminek az elkészítése sajnos a videóból kimaradt, azok a nagyobb fővirágok. Viszont ettől sem kell megijedni, az elkészítési technikája hasonló, mint a fent említetteknek. Csupán több gyöngyöt rakunk a közepébe, és dupla annyi szirmot (3 belülre, 5 kívülre), nagyobb sablonból készítünk hozzá. 5 darab szükséges egy szép csokorhoz, hogy mutatós legyen.

 

harisnyavirág esküvői csokor 5

 

Vegyük elő a szárat, rögzítsük rá a félgömb alakú oázist, és kezdjük egy feldíszíteni. Szúrjuk a nagy virágot a legtetejére, majd a többi négyet egységes távolságra egymástól oldalra. Ahhoz, hogy igazán stabilan álljanak, rögzítsük ragasztópisztollyal a szárakat az oázisba. Ezután szintén egyéni ízlés dolga a többi virág, és a gyöngyös drótok elhelyezése.

 

harisnyavirág esküvői csokor 6

 

Ha ezzel elkészültünk, következik a szár. Ezt díszíthetjük szallagokkal, kristályokkal. A csokor szárának legvégén nagyon szépen mutat egy kövekkel díszített 3-4 cm-es szalag. Ha pedig a szárral végeztetek, a virágok és a szár érintkezéséről se feledkezzetek meg. Ezt szuperül ki lehet tölteni masnikkal, ahogy a lap alján lévő videóban is látszik.

 

harisnyavirág esküvői csokor 7

 

Remélem a bejegyzés és a videó segítségével sikerül egy igazán egyedi esküvői csokrot készíts! Jó alkotást! 🙂

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a következő űrlap kitöltésével!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük