Álmodd meg – valósítsd meg esküvői csokrod

Goethe az esküvőről azt mondta: “Semmi sem ér többet a mai napnál.”
Evvel biztosan egyetért minden hölgy, aki a sajátját szervezi 🙂 Meghívók, ültetés, menüsor, torta, zenekar, próbák, díszítés… Minden aprólékosan megszervezve. Az elkövetkezendő hetekben a szezonra készülve időközönként mutatok Nektek pár gyöngyszemet, mellyel Ti is könnyedén egyedivé tehetitek a Nagy Napotokat. Kezdjük a menyasszonyi csokorral! 🙂

Most ennek a csodás kis csokornak az elkészítését fogom lebontani Nektek lépésről-lépésre. Készíthetitek tetszőleges színből, ami passzol a teremben lévő dekorációhoz és a ruhátokhoz. Én fehér-rózsaszín-csillogó arany kombóban alkottam meg, valami varázslatos lett 🙂

harisnyavirág esküvői csokor 1

Amihez szükséged lesz a csokor elkészítéséhez:

– 2, 3 és 5 cm-es sablon

– 4 különböző, tetszőleges színű harisnya

– hozzájuk színben passzoló cérna

– vékonyabb és vastagabb drót

– lyukas, fehér gyöngyök 2 méretben

– csokortartó mikrofon / félkör alakú oázis (esetleg hungarocell) és szárnak használható középvastag cső

– díszek: szatén, organza és selyem szalagok, masnik

– ragasztópisztoly

– fogó

– olló

Így alkosd meg ezt a kis szépséget:

Első lépésként megszokott módon a virágszirmokkal kezdjük. Ehhez használd a 3 cm-es sablont, vékony drótot, tetszőleges színű harisnyát, cérnát, fogót és ollót. Ez a régóta harisnyavirágozóknak már unalmas leírás, de az újonnan érdeklődők kedvéért leírom 🙂 Tekerd rá a drótot a sablonra, pár centis szárat hagyva, fogóval szorítsd meg, majd vedd le róla. Kissé törd meg a drótot fogóval úgy, hogy enyhén szívecske formájú legyen, majd vond be az általad kiválasztott harisnyával, akár két rétegben is, rögzítsd hozzá cérnával, aztán vágd le a felesleges harisnyát. Egy virághoz ebből a kis sziromból 4 darabot alkoss meg.

harisnyavirág esküvői csokor 2

Ezután jöjjenek a bibék és a virág összeállítása. Végy a vastagabb drótból egy kb. 30 centis darabot, húzd a végére a kisebb gyöngyöt, majd hajlítsd és szorítsd rá. Ha kész, illeszd szépen hozzá egyenként az elkészült virágszirmokat, és fogasd a szárhoz cérnával. Most hajtsd félbe a szárat és vond be fehér szártakaróval. Ebből a virágból készíts a videó alapján a háromféle színből 14-14 darabot, de igazából ez abszolút személyre szabott. Neked kell tudni mekkorában, és milyen sűrűre szeretnéd a csokrot, próbálgass kedved szerint 🙂 Ugyanezzel a technikával a 2 cm-es sablon felhasználásával készíts a 3. féle színű harisnyából picit kisebb virágokat, illetve csinálhatsz dísznek csak gyöngyös drótot, a nagyobb gyöngyökkel, szintén fehér szártakaróval bevonva.

harisnyavirág esküvői csokor 3  harisnyavirág esküvői csokor 4

Aminek az elkészítése sajnos a videóból kimaradt, azok a nagyobb fővirágok. Viszont ettől sem kell megijedni, az elkészítési technikája hasonló, mint a fent említetteknek. Csupán több gyöngyöt rakunk a közepébe, és dupla annyi szirmot (3 belülre, 5 kívülre), nagyobb sablonból készítünk hozzá. 5 darab szükséges egy szép csokorhoz, hogy mutatós legyen.

harisnyavirág esküvői csokor 5

Vegyük elő a szárat, rögzítsük rá a félgömb alakú oázist, és kezdjük egy feldíszíteni. Szúrjuk a nagy virágot a legtetejére, majd a többi négyet egységes távolságra egymástól oldalra. Ahhoz, hogy igazán stabilan álljanak, rögzítsük ragasztópisztollyal a szárakat az oázisba. Ezután szintén egyéni ízlés dolga a többi virág, és a gyöngyös drótok elhelyezése.

harisnyavirág esküvői csokor 6

Ha ezzel elkészültünk, következik a szár. Ezt díszíthetjük szallagokkal, kristályokkal. A csokor szárának legvégén nagyon szépen mutat egy kövekkel díszített 3-4 cm-es szalag. Ha pedig a szárral végeztetek, a virágok és a szár érintkezéséről se feledkezzetek meg. Ezt szuperül ki lehet tölteni masnikkal, ahogy a lap alján lévő videóban is látszik.

harisnyavirág esküvői csokor 7

Remélem a bejegyzés és a videó segítségével sikerül egy igazán egyedi esküvői csokrot készíts! Jó alkotást! 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük