A trombitafolyondár virága

Nehézségi szint:    

trombitaA trombitafolyondár kertbarátok kedvelt növénye; akár 10-12 méter magasra is képes felkúszni, és a nyári melegben jó érzés hűs árnyékot nyújtó lugasa alatt üldögélni. Trombita alakú, narancsszínű virágának elkészítésével – ami őshazájában, az Egyesült Államok délkeleti területein a kolibrik fészkelőhelye! – foglalkozunk ma. 🙂

Amire szükségünk lesz

Narancssárga harisnya
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Szárhelyettesítő
Rózsaszín porzó

Drót
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

Vágjunk 15 cm hosszú drótot (célszerű fehér színűt használni), formázzunk belőle drótkarikát, és vonjuk be narancssárga harisnya-anyaggal. Kössük el cérnával, nyújtsuk meg hosszúkásra, és el is készültünk a szirommal. Öt darabot készítsünk belőle.

A levélhez 20 cm-es drótot vágjunk, formázzunk belőle drótkarikát, és zöld harisnya-anyaggal vonjuk be. A szárrészét hagyjuk hosszabbra, és vonjuk be zöld szártakaróval. Levélből két darabot készítsünk.

4-5 darab rózsaszín porzónkat cérnával kössük a szárhelyettesítő végére, majd szintén vonjuk be őket zöld szártakaróval.

A virág összeállítása

A szárhelyettesítőre, a porzók alá illesszük az első, narancssárga szirmot, és a széleit hajtsuk rá a porzókra. A második szirmot az elsővel szemben illesszük fel a szárhelyettesítőre, és ezt is hajtsuk rá a porzókra. Folytassuk a többi szirommal, hogy megkapjuk a tölcséres virágot.

A virág alján lévő cérnát zöld szártakaróval tekerjük körbe, majd haladjunk lefelé a szárhelyettesítőn. A szártakaróval erősítsük fel a két levelet a szárra, úgy, hogy a tetejük elérje a szirmok alját.

Végül folytassuk a szárhelyettesítő szártakaróval való bevonását.

A végén még megigazgathatjuk a leveleket, a szirmokat, de ezek már az utolsó simítások. 🙂

(Forrás: http://jkarts.in/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük