Tippek, trükkök, leírások

Difficulty level not set for this Post

3 thoughts on “Tippek, trükkök, leírások

 1. Barátnőm esküvőjére szeretnénk harisnyakalát készíteni haj és egyéb dísznek.A leírásban nem igazán értettem mit jelent a 6- os és 8-as sablon kifejezés, es hogy együtt nagyobb alapot adnak.
  Tudnának- e segíteni
  Előre is köszönöm.
  Üdvözlettel Judit

  1. Kedves Judit,
   kérlek tegeződjünk 🙂 Írtam egy bejegyzést a sablonokról, itt bővebb infót kaphatsz : https://harisnyavirag.hu/alapok/alapanyagok-kellekek-sablonok
   De a kérdésedre a válasz, a 6-os, 8-as sablon számai a kör átmérőjét jelöli centiméterben, vagyis 6 cm-es és 8 cm-es sablont kell használni.
   Az együtt nagyobb alapot adnak-ot úgy értettem, hogy általában a 8-as sablon a legnagyobb, de egy hatalmas kálához kicsi, így ha egymás mellé rakod a két sablont, akkor egy jó nagy kálaszirmot fogsz tudni készíteni.
   Viszont óvatosan a méretekkel, például egy hajdísznek nem kell akkora nagy virág és az egyéb díszeknél is érdemes mérlegelni. A bejegyzésben egy iránymutatás a sablonméret, bátran változtass rajta!
   Én úgy szoktam kitalálni, hogy mekkora virágot szeretnék, hogy jól megnézem a sablont, ha ez nem elég, akkor elkészítek egy- két drótkarikát. A kála esetében egy karikából áll, így könnyebb belőni a méretet, mintha 5 szirmú virág lenne 😀
   Sok sikert kívánok a virágokhoz, bátran kérdezz, ha elakadsz.
   És gratulálok az esküvőhöz, sok boldogságot az ifjú párnak 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük