Virágos függődísz papírból

 

Mára egy papírból készült, különleges, ám mégis egyszerű dekorációval készültek Nektek.

 

virágos függődísz 10

Mikre lesz szükséged a függődísz elkészítéséhez?

  • fehér és színes papírlapok
  • íróeszköz
  • ragasztó, tixó
  • vastagabb cérna
  • festék
  • olló

 

Fogjunk is neki!

 

virágos függődísz 2 virágos függődísz 3

Vágj 6*6 cm-es kockákat a színes papírokból, amik lehetnek akár különféle árnyalatúak is. Ezeket a kockákat a szemben lévő sarkaik mentén hajtsd félbe, majd négybe, aztán 8-ba. Ebbe a kis háromszögbe a rajzolj egy szirmot úgy, hogy a vonal mentén ne vágd el az összetartó részt. Hajtsd szét kis virágformára. Készíts ebből a méretből 5 darabot.

 

virágos függődísz 4 virágos függődísz 5

 

Most vágj 5*5 cm-es kockákat papírból, és készítsd virágot az imént említett módszerrel. Csinálj ebből a kisebb virágból szintén 5 darabot. Az olló segítségével hajtsd kissé kehely formára a szirmokat, majd ragaszd bele a nagyobb virágba.

 

 

virágos függődísz 6

 

Szúrd át középen a virágokat, fogd a cérnát, köss csomót a végére, és húzz rá egy kis virágokat. Köss csomót ismét 15-20 centire az előzőtől, és ismét húzz rá egy virágot. Ismételd meg még egyszer, majd egy másik fonálra húzz fel 2 virágot. Ha szeretnéd, készíthetsz olyat is, amint 4-5 virág van.

 

virágos függődísz 7

 

 

Fogj egy A4-es lapot és az egyik sarka mentén kezd el szorosan felcsavarni. Ragasztóval rögzítsd a végső sarkot a feltekerd pálcikára. Csináld ebből 6 darabot.

 

 

virágos függődísz 8 virágos függődísz 9

Ragaszd össze a ragasztóval a pálcikákat a képen látható módon: egymással szemben kettő, rájuk keresztbe még 2, közéjük még egy, végül az első sort követve az utolsót. Igény esetén fesd be ezt a kis tartót, majd vágd le a kiálló részeket.

 

 

Végezetül kezd el felkötözni és tixóval rögzíteni a függőket a vázra. Úgy kapsz igazán szép formát,ha a hosszabbakat középre, a rövidebbeket pedig kívülre aggasztod rá.

virágos függődísz 10

 

Édes, aranyos, egyszerű kis díszt készítettünk. 🙂

 

Videós segítség

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a következő űrlap kitöltésével!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük