Amerikai (sütő-)tök készítése Halloween-re

Difficulty level not set for this Post

Bár elsősorban az angolszász országok ünnepe, az utóbbi időkben Magyarországon is gyökeret vert a Halloween szokása. Október 31. éjjelén sok helyen láthatunk már töklámpásokat, vigyorgó tökfejeket az ablakokban, és az üzletek polcai is roskadoznak ebben az időszakban az ilyen-olyan, műanyag, kerámia, és egyéb díszektől, csecsebecséktől. Az ünnepet mi sem hagyhatjuk ki, és mivel harisnyából kreativitással szinte mindent el lehet készíteni (nem utolsósorban olcsón), a mai nap amerikai tököt fogunk alkotni. 🙂

Amire szükségünk lesz

Narancsszínű harisnya
Puha selyempapír
Sárga cérna
Szárhelyettesítő
Zöld szártakaró

Olló
Kombinált fogó

Elkészítés

A puha selyempapírból ökölnyi méretű gömböt hajtogatunk. Körülbelül az átmérőjénél kétszer nagyobb részt vágunk a zöld szárhelyettesítőből, és “beleszúrjuk” a gömbformába.

A tök így kapott alapját két rétegben vonjuk be a narancssárga harisnya-anyaggal (a kilógó szárhelyettesítőt is). A rétegek elhelyezése után kössük át jól a szárhelyettesítőt cérnával, hogy az alap stabil legyen.

A tökfejet sárga cérnával kössük át szorosan négyszer, így kialakítjuk a tök nyolcfelé barázdált alakját. Célszerű sárga színű cérnát használni, hogy élethűbb legyen.

Vonjuk be az egészet egy harmadik réteg narancsárga harisnya-anyaggal.

A szárhelyettesítőt takarjuk zöld szártakaróval, és el is készültünk.

Hagyhatunk hosszabb, vagy rövidebb szárat, kialakíthatunk nagyobb tököket, ez már a mi fantáziánkra van bízva. 🙂 Ahogy az is, hogy Halloween-re mivel díszítjük még az így elkészült amerikai tököt – csak egy példa: a klasszikus, vigyorgó tökfej elkészítéséhez alkoholos filcet, vagy akrillfestéket használva megrajzolhatjuk-megfesthetjük a szemeket, szájakat. 🙂

(forrás: Bliss Wonders)

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik félnek. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-108113/2016

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük