Őszi tök készítése papír alapra

Nehézségi szint:    

Az ősz egyik jellegzetes jelképe a tök. Több színben, formában terem ez a zöldség, rendkívül színes a  felhozatal belőle.

Ebben a bejegyzésben a hagyományos, kerek, barázdált tököt mutatom be.

Amire szükségünk lesz

Narancsszínű harisnya
Puha selyempapír vagy egyéb papír, amiből galacsin készíthető
Sárga cérna
Szárhelyettesítő
Zöld szártakaró

Olló
Kombinált fogó

Elkészítés

A puha selyempapírból ökölnyi méretű gömböt hajtogatunk. Körülbelül az átmérőjénél kétszer nagyobb részt vágunk a zöld szárhelyettesítőből, és “beleszúrjuk” a gömbformába.

Ezt az alapot, ha szeretnénk, bevonhatjuk vattával, de még jobb, ha tömővattát használunk, ez nem csomósodik össze. Így a barázdák sokkal mélyebbek lesznek, élethűbb lesz a tök.

Az így kapott alapjot két rétegben vonjuk be a narancssárga harisnya-anyaggal (a kilógó szárhelyettesítőt is). A harisnyát szorosan kössük meg a cérnával, hogy jól tartson.

A tököt sárga cérnával kössük át szorosan négyszer, így kialakítjuk a tök nyolcfelé barázdált alakját. Célszerű sárga színű cérnát használni, hogy kevésbé látszódjon a cérna (kivéve ha épp ezt szeretnénk, cirmos tököt is készíthetünk! )

Vonjuk be az egészet egy harmadik réteg narancsárga harisnya-anyaggal.

A szárhelyettesítőt és a harisnya összekötött részét takarjuk zöld szártakaróval, és el is készültünk.

Hagyhatunk hosszabb, vagy rövidebb szárat, kialakíthatunk nagyobb tököket, ez már a mi fantáziánkra van bízva. Ha szárhelyettesítő helyett drótot használunk, akkor könnyebben hajlíthatjuk, formázhatjuk.

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Elkészítetted? Mutasd meg nekünk is! Küldd el az alkotásodat a kreaflora@gmail.com címre és kirakjuk ide a poszt alá. Kérlek írd meg a véleményed is, hogy volt e nehézség a készítésben, esetleg máshogy készítetted, mi a véleményed a bejegyzésről. Nagyon hálás vagyok a visszajelzésekért!

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük