Szalagokkal díszített rózsaszín léggömbvirág

Difficulty level not set for this Post

A léggömbvirág a harangvirágfélék családjába tartozik. A kecses, kék, vagy rózsaszín szirmú virágokkal főleg nyáron találkozhatunk, de ha harisnyából készítjük el őket, hosszú ideig csodálhatjuk szépségüket. Készítsünk hát ma szalagokkal díszített, rózsaszín léggömbvirágot. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon (7-es)
Lila-fehér harisnya
Zöld harisnya
Piros szalag
Aranyszínű szalag

Kék porzó

Zöld szárhelyettesítő
Zöld szártakaró

Drót (sima és aranyszínű)
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

A 7-es sablon segítségével készítsünk drótkarikát; ez lesz a virágszirom alapja. Vonjuk be lila-fehér harisnyával, majd a végét kössük el cérnával. Készítsünk a szirmokból 5 darabot.

3-4 darab kék porzót kössünk fel cérnával a szárhelyettesítőre. Öt szirmunkat szép sorban kössük fel a porzók alá.

Vágjunk a szártakaróból körülbelül 10 cm hosszú darabokat, és tekerjük össze őket. Kössük fel ezeket is cérnával a szirmok alá.

Zöld szártakaróval vonjuk be a szirmok alatt lévő drótokat és cérnát, ezzel rejtve el őket.

A virágokból két darabot készítsünk.

A levelekhez használjunk aranyszínű drótot (bár ennek hiányában a normál drót is megteszi 🙂 ). Tekerjük fel a drótot egy ceruzára, tollra, vagy hasonló méretű tárgyra, majd a 7-es sablon segítségével formázzunk belőle drótkarikát. Levelünk így cakkos szélű lesz.

A drótot vonjuk be zöld harisnya-anyaggal, és alul kössük el cérnával. Végül a cérnát fedjük el zöld szártakaróval, és nyújtsuk meg a levelet hosszúkásra.

Levélből három darabot készítsünk.

A leveleket kössük össze, majd kössük őket rá egy 10 cm hosszú drótra, ami a száruk lesz. A szárat is tekerjük be zöld szártakaróval.

A hármas levélkéből is készítsünk két darabot.

Utolsó lépésnek a harisnyavirág összeállítása maradt. A virágokat és leveleket száraiknál kössük össze piros és arany szalagokkal, és kössünk masnit a szalagokra. A léggömbvirág el is foglalhatja méltó helyét nappalink asztalkáján a vázában; vagy akár a bejárati ajtóra függesztve, hogy szépségével köszöntse a hozzánk érkező vendéget. 🙂

(TIPP: Mivel a léggömbvirág kék színben is nagyon gyakran előfordul, a rózsaszín-fehér szirmok mellett kék színű anyagból is elkészíthetjük harisnyavirágunkat.)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük