Menyecskeszem készítése harisnyából

Difficulty level not set for this Post

A bőséges virágzású menyecskeszemet nevezik szépecskének is. Ez az alacsony, 20-30 cm-es törpe növésű, sűrű szárú évelő növény virágait júniustól augusztusig hozza. Számos fajtája létezik; szirmai az aranysárgától a narancson át a pirosig terjednek. Mi most a narancsszínű változatot készítjük el.

Amire szükségünk lesz

Sablonok (4-es)
Narancs-vörös harisnya
Fehér porzó

Zöld szártakaró
Szárhelyettesítő

Cérna
Drót

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Készítsünk drótból a 4-es sablonnal drótkarikát. A drótot először tekerjük egy toll, ceruza, vagy hasonló méretű tárgy köré, úgy, hogy a karika fele legyen csak végül hullámformájú. Az így elkészült drótkarikát nyújtsuk meg ovális alakúra. Vonjuk be narancs-vörös harisnyával, majd kössük el a szárnál cérnával, és vágjuk le a felesleges harisnya-anyagot.

Ebből a sziromból 8 darabot készítsünk.

Szükségünk lesz másfajta sziromra is a harisnyavirág elkészítéséhez. Ezt szintén a 4-es sablonnal készítsük el. Formázzunk drótból karikát, hosszabb, 6-8 cm-es szárral, majd vonjuk be narancs-vörös harisnyával, és alakítsuk szív alakúra. 6 darabra lesz belőle szükségünk.

Ezután 5-6 darab fehér porzót kössünk fel cérnával a zöld szárhelyettesítőnkre. A 8 darab hullámosabb szirmot a porzók alá rögzítsük cérnával, majd vonjuk be a virág alját zöld szártakaróval. Hajtogassuk ki a szirmokat.

A hosszabb szárú, szív alakú szirmokat hármasával kössük össze, így két darab hármas szirmunk lesz. Vonjuk be a szárukat zöld szártakaróval.

A hármas szirmot rögzítsük a virág alá, kb. 10 cm-re a szárra, vonjuk be zöld szártakaróval, és el is készültünk. 🙂

(TIPP: mivel a menyecskeszemet változatos színekben találhatjuk meg a természetben, elkészíthetjük sárga, rózsaszín, lila, vagy piros harisnyából is.)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük