Karácsonyi koszorú gallyakból

Nehézségi szint:    

Sokszor nem is gondolnánk, hogy a természetben bóklászva milyen sok dekorációs anyagon lépünk át – időnként szó szerint is. Egy sivár, késő őszi, kora téli ligetben, vagy erdőben csak ropognak a lehullott, száraz ágak-gallyak a talpunk alatt, és nem is figyelünk fel rájuk; pedig ha lehajolnánk, és két tucatnyit felmarkolnánk belőlük, egyszerű és ötletes karácsonyi koszorú alapjaihoz jutnánk. Hogyan? Az alábbi cikkben ezt mutatjuk be.

Amire szükségünk lesz:

Egyszerű faágak (12 darab kb 50 cm-es, 12 darab kb 35 cm-es)
Spárga
Fehér festék

A koszorú elkészítése

Fessük le az ágainkat fehér festékkel.

A faágakat válogassuk szét méret szerint, majd hatosával fogjuk őket össze, és alakítsuk tégla alapúvá.

koszorualap

Kössük őket össze az ágak találkozásánál egyszerű spárgával.

A képen egyszerű, karácsonyi gömbök függenek a koszorún, de ezeket természetesen harisnyavirággal is helyettesíthetjük – egyszerűbbel, vagy bonyolultabbal, csak rajtunk múlik. 🙂

Célszerű a virág kiválasztásánál figyelembe venni a megcélzott hangulatot: a karácsonyi jellegű, fehér ágakból készült koszorúnál piros harisnyavirág a legjobb (Mikulásvirág például tökéletes), de fehér-kék, vagy fehér-narancs kombináció is elképzelhető.

Ilyen koszorút persze más ünnepekhez, vagy egyszerűen ünnepektől független díszként is felhasználhatunk; ha nem festjük le az ágakat fehérre, nyersen hagyjuk, már teljesen más jellege lesz az alapnak, zöldre festve megint más, és így tovább. Ezek, mint már többször is írtuk, saját fantáziánkra vannak bízva, hiszen ez a hobbi egyik nagy szépsége: az alapok adottak, de azon túl bárki a saját egyéniségét, ötleteit viheti bele a dekorációkba. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük