Karácsonyi kaktusz harisnyából

Nehézségi szint:    

Ha már a múltkor azt mondtuk, hogy a mikulásvirágnak szezonja van, akkor ne hagyjuk ki a karácsonyi kaktusz sem.

Néhány szó a karácsonyi kaktuszról:

A kaktusz őshazája Brazília, ahol a fákon él. Gyökereivel az összegyűlő szerves anyagból táplálkozik.  Nem szereti a tűző napot, rövid idő alatt szó szerint képes megégni, és csak nagyon lassan gyógyul. Télen se nem túlfűtött, se nem fűtetlen szobában, fényhez közel, kissé párás helyen érzi jól magát.

Meglehetősen igénytelen növény. Magyar nevét onnan kapta, hogy megfelelő körülmények között tartva virágát karácsony tájékán hozza.

karácsonyi kaktusz fotó
Kép forrása: novenytar.krp.hu

Most pedig nézzük meg, hogyan is készíthetjük el ezt a nem akármilyen kaktuszt harisnyából. Mint mindig, természetesen most is hoztam videós segédletet. Ide kattintva máris a videóhoz ugorhatsz,  ha kihagynád az olvasást.

Kellékek amelyekre szükséged lesz:

Lássunk is neki!

1.  lépés: A virágszirmok

Vegyük a kezünkbe a 3 cm-es sablont, és a  és a piros drót segítségével készítsünk hurkot a sablonra.  ha, kész húzzuk le és húzzuk oválisra.  ezután vonjuk be a világos piros harisnyával, és kössük el cérnával. A felesleges harisnyát és cérnát vágjuk le.

Nagyon rövid szárat hagyjuk rajta, és összesen 9 szirmot készítsünk egy virághoz.

2. Lépés:  A kaktusz szára

Most a porzókat vesszük a kezünkbe, és a szárukat megfelezzük. Összefogunk 3 db zöld drótot. és a végére erősítjük cérnával a porzókat. Ezután fogunk egy szirmot, amit a porzókhoz erősítünk, majd szépen sorban követi a többi szirom is. Felerősítjük mind a 9 db-ot.

Ezután az elkészült virágot belebújtatjuk a harisnyában, és ugyanott kötjük el, ahol a virágot is megkötöttünk.

Szétnyitjuk a zöld drótokat három irányba, és a bambusz pálcika segítségével 2 drót felső részét hullámosra alakítjuk.  A két hullámos drótot összefogjuk, és a harmadikkal összetekerjük őket. Ezzel megformáztuk a kaktusz levelét. Kifordítjuk a zöld harisnyát, és ráhúzzuk a drótvázra. Az elkészült levelet cérnával megkötjük, majd megformázzuk a következő levelet.

Ezt a folyamatot egészen addig ismételjük, amilyen hosszú kaktusz szárat szeretnénk készíteni. Ha már elég hosszú szárat készítettünk, a felesleges harisnyát és cérnát ollóval levágjuk. A megmaradt szárat zöld szártakaróval bevonjuk,  a virágot picit szétnyitjuk, megformázzuk.

3. Lépés:  virág nélküli kaktusz szár

Ismét a kezünkbe vesszük a zöld harisnyát, és a végét jó alaposan megküldjük a cérnával.  A felesleges harisnyát és cérnát a megkötéshez nagyon közel vágjuk le. Ismét fogjunk 3 darab zöld drótot, és a fogó segítségével tekerjük össze őket. Az erősítést hajtsuk vissza a drótok felé, sőt, a középső drótot erősítsük is rá. Ezután ismét vegyük a bambusz pálcikát, és megint alakítsunk ki leveleket.

Vonjuk be zöld harisnyával, majd a levél alján kössük el a harisnyát. Ismételjük ezt a folyamatot egészen addig, amekkora szárat szeretnénk

4. Lépés: Összeállítás

Nincs más dolgunk, mint az elkészült szárakat a tűzőhab betűzni, és azt betenni egy szép kaspóba. Ha szükséges, tegyünk bele némi talajtakarót, hogy ne lássuk a tűzőhabot.

Videós segédlet az elkészítéséről:


Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük