Japán rózsa harisnyából

Difficulty level not set for this Post

Újabb távol-keleti virág elkészítésével foglalkozunk ma, név szerint a japán rózsáéval, ami Európában is igen kedvelt dísznövénnyé vált a 19. századtól. Ezt a sövényszerű növényt gyakran láthatjuk hazánkban is kertekben, parkokban, utak mellett, vagy akár szobanövényként is. Ha mi is szeretnénk otthonunkat japán rózsával díszíteni, akkor ne tétovázzunk, itt az alkalom. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablonok (6-os, 4-es)
Lila-fehér harisnya
Sárga porzó

Zöld szártakaró
Szárhelyettesítő

Cérna
Drót

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

A hatos sablonnal készítsünk drótkarikát 3-4 cm hosszú szárral a végén. Vonjuk be lila-fehér harisnyával, kössük el a végét cérnával, és távolítsuk el a felesleges harisnya-anyagot. Készítsünk belőle 5 darabot.

A 4-es sablonnal ugyanezzel a módszerrel készítsünk 8 darab szirmot.

6-7 darab sárga porzót kössünk a zöld szárhelyettesítőre.

A porzó és a szárhelyettesítő találkozásához kössük cérnával a nyolc darab kisebb szirmot, majd köréjük az öt nagyobbat.

Szártakaróval rejtsük el a virágszirom alján a kilógó drótokat, cérnát.

A lila szirmokat hajtsuk ki, nyújtsuk meg hosszúkásra, és rendezzük el szimmetrikusan. 🙂

(TIPP: ha túl egyszerűnek érezzük a virágot, készíthetünk leveleket is hozzá. Ehhez szintén a hatos sablonra, és zöld harisnyára lesz szükségünk. Készítsünk öt darab drótkarikát, nyújtsuk meg őket. Az egyiknek hagyjunk hosszabb, 8-10 cm-es szárat. Vonjuk be a drótokat zöld harisnyával, majd a hosszú szárú szárára kétoldalt, egymással szembe illesszük a 2-2 másik levelet. A leveleket ezután a szárhelyettesítőre köthetjük. Természetesen a szártakaró alkalmazásáról se feledkezzünk meg!)

(TIPP: bár a japán rózsa szirmai az esetek nagy részében lilás-rózsaszínűek, ritkán előfordul fehér változata is; ha úgy tartja kedvünk, fehér harisnyából is elkészíthetjük a virágot.)

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük