Hogyan készítsünk kaliforniai pipacsot

Difficulty level not set for this Post

A mai nap a napsütötte Kaliforniába kalandozunk, az Arany Államba, aminek hivatalos virága (merthogy ott ilyen is van), a kaliforniai pipacs. Annyira komolyan veszik ezt a virágot, hogy április 16-a a Kaliforniai Pipacs Napja, és a május 13-18 közti időszakot pipacshétnek nevezik.

A magyar pipacstól eltérően, ami rétek, búzatáblák dísze, a kaliforniai nem vörös, inkább narancsos színárnyalatú. Ma ennek a virágnak az elkészítésével foglalkozunk. 🙂

Amire szükségünk lesz

5-ös sablon
Narancsszínű harisnya
Zöld harisnya
Szárhelyettesítő
Szártakaró
Sárga porzók

Drót
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

A már ismert módszerrel készítsünk nyolc darab drótkarikát. Opcionálisan hullámformát is formázhatunk rájuk, de ha egyszerűbb harisnyavirágot szeretnénk, ez a lépés kihagyható. Ötöt vonjunk be narancssárga harisnya-anyaggal (ezek lesznek a szirmok), a maradék hármat pedig zölddel (ezekből lesznek a levelek). A dróton a rögzítés miatt hagyjunk egy kis ráhagyást, és a harisnyát kössük el cérnával (célszerű zöld cérnát használni a leveleknél).

A szirmokat tengelyüknél enyhén hajtsuk kétrét, formát adva nekik. A levelek formája kicsit trükkösebb; a közepüknél 180 fokban csavarjuk meg őket.

A körülbelül 25 cm hosszú szárhelyettesítő végére formázzunk apró hurkot, majd ebbe a hurokba illesszük sárga porzóinkat. Rögzítsük a porzókat zöld cérnával.

A porzó köré, zöld cérnával erősítsük a szártakaróhoz a narancsszín szirmokat, majd vonjuk be az aljukat zöld szártakaróval.

A leveleket zöld szártakaróval körülbelül 5 centivel a szirom alá rögzítsük. Miután ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és megcsodálni elkészült amerikai pipacsunkat. 🙂

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük