Fo Shou-virág

Difficulty level not set for this Post

Magyarországon, és az európai kultúrkörben nem igazán ismert ez a szép virág, annál inkább a Távol-Keleten, Kínában és Japánban. Buddha kezének is nevezik a köznyelvben; templomi felajánlásokra, szobák illatosítására, ruhák díszítésére, és még számos más célra használják. A történet szerint boldogságot, jószerencsét és hosszú életet hozó virág. 🙂

Amire szükségünk lesz

7-es sablon
Citromsárga harisnya
Liliom-levelek
Szárhelyettesítő
Szártakaró

Cérna
Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Készítsünk a 7-es sablonnal 10 darab kerek virágszirmot drót, cérna és sárga harisnya-anyag felhasználásával a már ismert módon. A szirmokat először hajtsuk ketté, majd formázzuk meg őket a videóban látott módon, hosszúkás formára.

A szárhelyettesítő végét fogóval formázzuk kampósra, erre a részre egymás után kötözzük cérnával a virágszirmokat. Miután ezzel végeztünk, a szirmok felső részét hajtogassuk enyhén kifelé.

A szirmok alját fedjük be zöld szártakaróval, majd rögzítsük a liliom-leveleket egymástól pár centiméter távolságra a szárhelyettesítőre, és harisnyavirágunk elkészült. 🙂

(forrás: Bliss Wonders)

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük