Flamingóvirág, az egzotikus szépség

Difficulty level not set for this Post

A flamingóvirág igazi egzotikus látványosság, piros, rózsaszín, vagy hófehér virágaival. Hatalmas, méregzöld, bőrszerű leveleivel és nagy virágaival páratlan szépség. Érdekessége, hogy valódi virágai a középen elhelyezkedő torzsavirágok, amelyeket a szív alakú buboréklevél vesz körbe. A mai nap flamingóvirágot fogunk készíteni. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sárga harisnya
Piros harisnya
Zöld harisnya

Papírzsebkendő

Zöld szártakaró
Szárhelyettesítő

Drót
Cérna

Általános ragasztó
Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

Először a flamingóvirág közepén lévő, hosszúkás torzsavirágot készítjük el. Ehhez hajtogassunk négyrét egy papírzsebkendőt, majd ragasztóval tekerjük fel egy szárhelyettesítőre. Ezután vonjuk be sárga harisnya-anyaggal, és erősítsük meg cérnával.

A virág alját és a szárhelyettesítőt vonjuk be zöld szártakaróval.

A másik, szív alakú virágot drótból fogjuk elkészíteni. Körülbelül 80-100 cm hosszú drótot kettéhajtunk, a végére kis hurkot formázunk, majd a két drótszárat összetekerjük. Karikát formázunk belőle, pár centis drót-ráhagyással a végén. Piros harisnya-anyaggal vonjuk be, a végét cérnával elkötjük és szív alakúvá formázzuk.

A torzsavirágot a szív alakú virág közepére kötjük cérnával, majd a szárat szártakaróval fedjük.

A levelet a piros virághoz hasonlóan, 80-100 cm-es drótdarabbal, azt karikára formázva készítjük el. Zöld harisnya-anyaggal vonjuk be, majd szárhelyettesítőre illesztjük, amit szártakaróval fedünk. Ezt szintén szív alakúra formáljuk, kisebb hullámokkal.

Mivel a flamingóvirágnak nem csak piros, hanem hófehér és rózsaszín virágai is lehetnek, a szív alakú virágokat ilyen színű harisnyából is elkészíthetjük. 🙂

(Forrás: http://jkarts.in/)

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük