A titokzatos lótusz

Difficulty level not set for this Post

Misztikus virág elkészítésével foglalkozunk ma, ősi szimbólummal, elfeledett jelentések hordozójával. A lótuszvirág Keleten már nagyon régen az élet és a tökéletesség, valamint a szellemi megvilágosodás szimbóluma volt. Buddha megjelenésével aztán a buddhizmus fő jelképévé vált – sárban és iszapban gyökeredzik, de levele és virága magasan a víz színe fölött található, ezzel a tisztaságot, a megvilágosodást, az anyagi világból a Nirvánába jutás pillanatát fejezi ki.

Kilépve a Keleti misztikum és gondolkodásmód keretei közül, és kicsit visszaszállva a földre, népszerű virággal van dolgunk, aminek óriási, akár 30-40 cm hosszú sziromlevelei pihentetik a szemet, és a 20. századtól hazánkban is nagyon sok helyen, tavakban, holtágakban, állóvizekben is szép számmal megtalálhatjuk.

Amire a harisnyavirág elkészítéséhez szükségünk lesz

Sablon (5-ös)
Rózsaszín harisnya
Zöld harisnya
Zöld szártakaró
Piros szártakaró
Zöld szárhelyettesítő

Drót

Rózsaszín porzó
Zöld cérna
Rózsaszín cérna

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Az 5-ös sablonnal készítsünk drótkarikát, majd vonjuk be rózsaszín harisnya-anyaggal. A szirmot enyhén nyújtsuk meg, majd kössük el a végét rózsaszín cérnával. Készítsünk belőle 15 darabot.

A rózsaszín porzókat (körülbelül 8-10 darabra lesz szükségünk belőlük) kössük cérnával a zöld szárhelyettesítőre. Kössük föl ugyanoda piros szártakaróval a virágszirmokat is.

Ezután a szirmok elrendezése következik. Ahhoz, hogy igazi lótuszformát kapjunk, 5-6 szirmot a szárra merőlegesen rendezzünk el. A többit két sorban, a porzószálak köré, mintegy rájuk borulva. Formázzuk hosszúkásra, íveltre őket.

A leveleket szintén az 5-ös sablonnal készítsük el. Lehetőség szerint zöld drótot használjunk hozzájuk, és kettőnél hosszabb, 6-7 cm-es drót-ráhagyást hagyjunk a drótkarika végén. Négy rövid, és két hosszúszárú levélre lesz szükségünk.

Zöld harisnya-anyaggal vonjuk be őket.

Kössünk össze zöld szártakaróval 3-3 darab levelet, majd zöld cérnával kössük fel őket lótusz harisnyavirágunk szárára. Vonjuk be végül a szárat zöld szártakaróval, és gyönyörű virágunk el is készült. 🙂

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük